Delen:
07-05-2020

Ambulancepersoneel verzorgt medische inzet reddingsvluchten kustwachthelikopter

Witte Kruis ambulancediensten verzorgt vanaf 1 juni 2020 de Search and Rescue op de kustwachthelikopter die vliegt vanaf Den Helder Airport. De gespecialiseerde ambulanceverpleegkundigen (SAR Flight nurses) van Witte Kruis voeren de medische diensten uit in opdracht van NHV (Noordzee Helikopters Vlaanderen). Dit bedrijf voert op zee reddingsvluchten t.b.v. Search and Rescue (SAR) uit voor de Kustwacht.

Ambulancepersoneel verzorgt medische inzet reddingsvluchten kustwachthelikopter

Medische inzet Witte Kruis

In de kustwachthelikopter zijn altijd vijf bemanningsleden aanwezig: een gezagvoerder, een co-piloot, een hoogteredder-operator (hoist), een rescuezwemmer en een ambulanceverpleegkundige (flight nurse). Vanaf 1 juni 2020 wordt de inzet van de ambulanceverpleegkundige(n), het bijbehorende medische materiaal, beleidsadvies en het dagelijks management ingevuld door Witte Kruis.

Marcel van Pijkeren (Commercieel directeur Witte Kruis):

,,Als grootste ambulancedienst (ruim 1000 medewerkers) van Nederland past de Search and Rescue op de kuswachthelikopter heel erg goed binnen de scope van Witte Kruis. Wij verlenen binnen vijf veiligheidsregio’s in Nederland ambulancezorg waaronder ook in de regio Noord-Holland-Noord. Met onze hoog opgeleide medewerkers, uitgebreide actuele medische kennis uit de praktijk, goede contacten binnen de acute zorg en vooruitstrevende materiaal zijn wij in staat om een hoge kwaliteit dienstverlening te bieden. Ik kijk dan ook erg uit naar onze samenwerking met NHV. Samen willen we de Search and Rescue naar een nog hoger plan trekken. Je zou kunnen zeggen dat we met deze uitbreiding van onze medische diensten nu te land, ter zee en in de lucht actief zijn”

Over Witte Kruis

Witte Kruis is met circa 1000 medewerkers en 175.000 ambulanceritten per jaar de grootste ambulancedienst van Nederland en actief in 5 regio’s waaronder Noord-Holland-Noord. Naast ambulancezorg levert Witte Kruis ook Evenementenzorg, huisartsenvervoer, zorgvervoer en bieden we met ACM Opleidingen innovatieve opleidingen. Met Stan+ wordt unieke burgerhulpverlening georganiseerd. In alles wat we doen, gaan we voor een betere gezondheid, veiligheid en kwaliteit van leven. Niet voor niets luidt ons motto: “Driven by care”. We zijn uiterst gemotiveerd om de beste zorg te leveren.

foto: NHV