Delen:
18-10-2022

Contract huisartsenvervoer Friesland vernieuwd door Witte Kruis en Dokterswacht Friesland

Witte Kruis heeft van Dokterswacht Friesland de opdracht weer gegund gekregen om het huisartsenvervoer voor Dokterswacht Friesland te verzorgen. Het contract kent een looptijd van zes jaar en heeft betrekking op het huisartsenvervoer in de provincie Friesland.

Dokterswacht Friesland verleent spoedeisende huisartsenzorg ’s avonds, ’s nachts, in het weekend en op feestdagen aan de inwoners van Friesland. Circa 95% van de Friese huisartsen is aangesloten bij de Dokterswacht. De vijf huisartsenposten zijn gevestigd in Dokkum, Drachten, Heerenveen, Sneek en Leeuwarden. Dokterswacht Friesland geeft aan zeer tevreden te zijn over de kwaliteit die Witte Kruis levert.

Marcel van Pijkeren (Commercieel directeur Witte Kruis):

,,Wij zien de nieuwe gunning als een bevestiging van het vertrouwen in onze expertise op het gebied van kwalitatief hoogwaardig huisartsenvervoer. Samen zetten we ons in voor een betrouwbare dienstverlening!

Dokterswacht Heerenveen


Huisartschauffeurs uit de regio

Momenteel rijdt Witte Kruis met 45 huisartschauffeurs en 10 voertuigen voor Dokterswacht Friesland. Deze komen allen uit de regio Friesland en werkten ook de afgelopen zes jaar bij Witte Kruis. De arbeidsvoorwaarden en salarissen blijven dan ook ongewijzigd. Dokterswacht Friesland vindt het belangrijk dat het huisartsenvervoer goed geregeld is met vakbekwame en enthousiaste chauffeurs.