Delen:
05-10-2020

Covid-19

Witte Kruis houdt de ontwikkelingen rond Covid-19 (coronavirus) nauwlettend in de gaten en treffen de benodigde maatregelen bij een verdenking van het coronavirus om onze collega’s en patiënten zo goed mogelijk te beschermen. Bezoek voor actuele ontwikkelingen en het laatste nieuws de website van de Rijksoverheid of het RIVM.

Vragen of zorgen over corona?Corona vragen of zorgen en 112

Heb je vragen over het coronavirus? Ga dan naar de website van de Rijksoverheid, het RIVM of bel het landelijke informatienummer 0800-1351.

Bel 112 alleen wanneer iemand in direct levensgevaar is. Heb je het vermoeden dat de persoon voor wie je 112 belt het coronavirus heeft? Geef dit dan door aan de centralist op de meldkamer. Op deze manier kunnen er maatregelen getroffen worden om de patiënt op een veilige manier zorg te verlenen en naar het ziekenhuis te brengen.

Maatregelen in de ambulance

Witte Kruis zet alles op alles om goede ambulancezorg te blijven garanderen. Daarom is het van groot belang dat het risico op besmetting met het coronavirus wordt beperkt door beschermende maatregelen. Onze zorgverleners dragen beschermingsmiddelen als we een melding krijgen van een patiënt die mogelijk besmet is met het coronavirus. De persoonlijke beschermingsmiddelen bestaan uit een overall, hoofdbedekking, handschoenen, een masker en een spatbril. Na het vervoer van een mogelijke besmette patiënt wordt de ambulance grondig gereinigd en gedesinfecteerd.

Ook als er geen verdenking is op besmetting met corona, dragen we sinds kort een mondkapje. Onze hulpverleners dragen mondkapjes op de momenten dat het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand van elkaar te houden, zowel in als rondom de ambulane.

Om onze patiënten en medewerkers optimaal te beschermen tegen besmetting met het coronavirus zullen we voorlopig geen familie van de patiënt meer meenemen in de ambulance. Natuurlijk maken we een uitzondering voor de begeleiding van kinderen. Wij vragen hiervoor je begrip.

Veel waardering voor onze zorgcollega’s

Het is een spannende, onwerkelijke en zware tijd. Voor iedereen, maar voor onze zorgcollega’s in het bijzonder. Onze waardering voor de inzet en het ontzettend belangrijke werk dat zij doen is groot!

Het valt op dat de coronacrisis ook zorgt voor veel positiviteit en kracht. Overal ontstaan mooie initiatieven en we ontvangen veel steunbetuigingen uit alle hoeken. Om deze positiviteit, mooie woorden en daden te bundelen en te delen heeft Witte Kruis een Facebookgroep ‘Stay positive voor onze zorghelden’ aangemaakt. In deze community delen we regelmatig #staypositive challenges en kun jij je waardering uitspreken of jouw positieve zorgervaring delen.

Sluit jij je aan? Stay positive!