Delen:
18-02-2019

Huisartsenpost ’t Hellegat en Witte Kruis tekenen samenwerkingsovereenkomst

Op 18 februari 2019 tekenden Huisartsenpost ’t Hellegat en Witte Kruis de samenwerkingsovereenkomst voor het vervoer van de huisartsen vanaf de locaties Dirksland en Klaaswaal  per 1 maart 2019. Beide partijen kijken met veel vertrouwen uit naar de samenwerking.

Huisartschauffeurs overgenomen
De huisartschauffeurs van de voormalige vervoerder BAS Ambulance Service die voor Huisartsenpost ‘t Hellegat werken hebben in een persoonlijk gesprek allemaal een baanaanbod van Witte Kruis gekregen. In totaal zijn er 10 chauffeurs overgenomen. Jochem Janssen, Directeur Huisartsenpost ’t Hellegat: ‘’Ik ben blij dat alle chauffeurs een nieuw contract aangeboden hebben gekregen. Voor onze huisartsen prettig om zo veel mogelijk samen te kunnen blijven werken met dezelfde vertrouwde gezichten.’’ Marcel van Pijkeren, Commercieel Directeur Witte Kruis:‘Wij zijn blij dat Huisartsenpost ’ t Hellegat voor Witte Kruis heeft gekozen. Zij hebben aangegeven dat onze kwaliteit, continuïteit van de dienstverlening, en professionaliteit van Witte Kruis als organisatie in samenhang met onze prijs doorslaggevend waren. En daar zijn we natuurlijk bijzonder trots op’.
In april zal Huisartsenpost ’t Hellegat twee nieuwe Mercedessen GLC 220D huisartsenvoertuigen van Witte Kruis in gebruik nemen. De huisartsenvoertuigen worden op maat omgebouwd en ingericht voor HAP ’t Hellegat.

Huisartsenpost ’t Hellegat
De Huisartsenpost ‘t Hellegat is een samenwerkingsverband tussen de huisartsen in deze regio. De huisartsenpost regelt de huisartsenhulp voor dringende gevallen buiten kantoortijden, dus in de avond, nacht en weekend vanaf de locaties Dirksland en Klaaswaal.

Witte Kruis
Witte Kruis is de grootste ambulanceorganisatie van Nederland. Dynamisch, vernieuwend en landelijk actief. De organisatie verleent ambulancezorg, huisartsenvervoer, opleidingen, evenementenzorg en burgerhulpverlening.. Bij Witte Kruis werken ambulancechauffeurs, ambulanceverpleegkundigen, huisartsenchauffeurs, meldkamercentralisten, docenten en diverse (staf)medewerkers. Onze 850 medewerkers zetten zich elke dag met passie in voor het verlenen van goede zorg.