BMH-er

Witte Kruis begeleidt stagiaires uit het 3e en 4e jaar van de hbo-bacheloropleiding Medische Hulpverlening. Stagiair, Jasper Staudt, en zijn werkbegeleider, Peter Rutgers, vertellen over hun ervaringen.  Jasper: ‘Als ik mijn diploma heb begin ik met het BMH traineeship. Hiermee kan ik mij ontwikkelen tot een volwaardig ambulance-hulpverlener. Werken en leren in de (acute) zorg is mij op het lijf geschreven, ik doe het met veel plezier!’

Waarom kiezen voor Medische Hulpverlening?

Jasper wist bij het kiezen van een opleiding die bij hem past, dat hij graag voor mensen wil zorgen en dat er veel afwisseling in het werk moet zijn.

‘De hbo-opleiding bachelor Medische Hulpverlening  (BMH) sprak mij daarom heel erg aan. Inmiddels ben ik bezig met mijn laatste studiejaar en mocht ik beginnen met mijn stage bij Witte Kruis Haaglanden.

Preklinisch redeneren leer je als je echt met patiënten werkt

Zijn werkbegeleider Peter Rutgers merkt dat de BMH-opleiding nog nieuw is in de spoedeisende sector. ‘Ik vind het nog erg pionieren in het begeleiden van stagiaires. De opleiding zorgt voor gedegen basiskennis. Preklinisch redeneren is echter een vak apart dat je pas leert als je daadwerkelijk met patiënten werkt. Een hele uitdaging voor de BMH-student, maar ook voor ons als werkbegeleiders. Toch nemen we hier graag onze verantwoordelijkheid in. De studenten moeten het vak toch ergens kunnen leren’, aldus Peter.

Witte Kruis begeleidt stagiaires uit het 3e en 4e jaar van de opleiding. Stagiair Jasper Staudt (links op de foto) en zijn werkbegeleider Peter Rutgers (rechts op de foto) vertellen over hun ervaringen. Foto: Witte Kruis.

Witte Kruis begeleidt stagiaires uit het 3e en 4e jaar van de opleiding. Stagiair Jasper Staudt (links op de foto) en zijn werkbegeleider Peter Rutgers (rechts op de foto) vertellen over hun ervaringen. 

 

Lastig om taken zelfstandig op te pakken

Met gezonde spanning, maar ook lichte terughoudendheid begon Jasper aan zijn eerste stagedag. ‘Voorafgaand aan de stage had ik met de werkbegeleiders van Witte Kruis, waaronder Peter, een ontmoeting gehad. Een punt dat we besproken hadden was het ontbreken van klinische ervaring. Iets wat we ook gemerkt hebben tijdens de stage. Dat maakte het soms lastig om taken zelfstandig op te pakken. Wel was het heel leerzaam om veel mee te kunnen kijken. Ik ben tijdens mijn stage echt gegroeid.

Het werk, de patiënten en de collega’s bij Witte Kruis vind ik heel erg leuk. Over wat het ambulancevak allemaal nog te bieden heeft, wil en moet ik nog veel leren.’

Ontwikkelen tot volwaardig ambulance-hulpverlener

Peter: ‘De Medisch Hulpverlener (BMH’er) werkt in het ziekenhuis onder supervisie van een medicus. Binnen de sector ambulancezorg is dat echter niet het geval. Daar werkt een BMH’er uiteindelijk zelfstandig. Na de stageperiode en het succesvol afronden van de BMH-opleiding stomen wij studenten, zoals Jasper, via een intensief éénjarig traineeship klaar om binnen de ambulancezorg zelfstandig patiënten met bijbehorende zorgvraag verantwoord te behandelen.’

Jasper: ‘Als ik mijn diploma heb begin ik met het BMH-traineeship. Hiermee kan ik mij ontwikkelen tot een volwaardig ambulance-hulpverlener. Ik heb er ontzettend veel zin in. Werken en leren in de (acute) zorg is mij op het lijf geschreven, ik doe het met veel plezier!’

BMH-Traineeship

Wil jij als Medisch Hulpverlener Ambulancezorg-in-opleiding het verschil maken voor onze patiënten en je collega’s? Solliciteer naar het BMH-traineeship. Stuur daarvoor je cv en motivatie naar solliciteren@wittekruis.nl. Eerst meer weten? Bel dhr. Sander de Wolf, beleidsmedewerker opleiden, trainen & oefenen, op telefoonnummer +31 (0) 6 14311115. We horen graag van je!

BMH-Stage? Ook dat kan bij Witte Kruis

Zit je nog midden in je BMH-opleiding en wil je bij ons stagelopen? Ook dan kan. Witte Kruis biedt verschillende stageplekken, waar je de verplichte stageonderdelen kunt doorlopen. En je krijgt nog een mooie stagevergoeding ook! Interesse? Stuur een mail naar solliciteren@wittekruis.nl.

Beluister onze podcast: Kom bij de ambulance!

Meer weten over het werken in de ambulancezorg? Luister dan ook eens naar onze podcastserie ‘Kom bij de ambulance!’ Hierin vertellen medewerkers over hun werk en geven ze tips aan studenten en verpleegkundigen die interesse hebben om bij de ambulance te komen werken.

Kom bij de ambulance podcast

"Werken en leren in de (acute) zorg is mij op het lijf geschreven, ik doe het met veel plezier!"

Na afronding van het traineeship is het tijd voor de volgende belangrijke stap. Van beginnend beroeps professional naar expert, blijf elke dag weer leren, ontwikkel je verder in het vak en blijf nieuwsgierig naar het waarom. Ga jij deze uitdaging samen met ons aan?

De procedure

1. Solliciteer

Leuk dat je solliciteert! We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

2. Uitnodiging voor gesprek

Pas je in ons profiel? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek, zodat we met elkaar kennis kunnen maken en even kunnen checken of je de expertise hebt die wij zoeken (afhankelijk van je functie kan er een test/keuring volgen).

3. Contractvoorstel

Hebben we een match? Dan doen we je een mooi aanbod.

4. In dienst

Nog even snel een handtekening onder je contract en klaar. Welkom bij Witte Kruis!

Nooit meer de kans op jouw droombaan missen?

Stuur mij vacature alerts!