Het dagboek van een clown

Het dagboek van een clown 

Al tijdens je sollicitatie hoor je het van alle kanten. Wanneer je gaat werken in het landelijke team in Houten word je onderdeel van het rondreizend circus van Witte KruisMaar wat bedoelen ze daar eigenlijk meeDat je als onderdeel van het circus iedere dag hetzelfde kunstje moet opvoeren? Dat je in een team komt met clowns, acrobaten en een spreekstalmeester?  

Het antwoord luidt (grotendeels) ontkennend. En het zou het mooie en waardevolle werk bij Witte Kruis eigenlijk ook tenietdoenHet werken bij Witte Kruis is namelijk moeilijk te vergelijken met het optreden van iemand met een geschminkt gezicht (al komt het qua intensiviteit misschien nog best wel in de buurt)Inmiddels weet ik dat de vergelijking met het circus vooral wordt gemaakt vanwege het reizen door het land, langs de verschillende regio’s. Maar ook vanwege de diversiteit aan werkzaamheden iedere dagDus ook al al zit het reizen er nu even niet in, als je in het circus-team zit, is geen dag hetzelfde! 

Wat te denken van mijn eerste stagedag “op de ambu” in Haaglanden, toen ik mocht meerijden met Dennis en Peter. Dennis waarschuwde mij voor de praatjes van Peter. Peter waarschuwde mij voor de grapjes van Dennis. Lopen er dan toch clowns rond bij Witte Kruis? Misschien.. Maar Dennis en Peter zijn bovenal professionals, die precies weten wat ze doen en hun verantwoordelijkheid nemen wanneer het echt even serieus wordt. Geen eenvoudig kunstje dusHet werd een onvergetelijke dag, waarbij zelfs nog even tijd was voor een bakje kibbeling op de pier en een fotoshoot voor de vuurtoren (foto). 

Een paar weken later mocht ik een weekend meedraaien in de testraat van Witte Kruis in de Bijlmer. Na een stoomcursus swaps afnemen, kon ook daar het serieuze werk beginnen. Er werd hard gewerkt om de eindeloze rijen op het parkeerterrein weg te werken. En dat allemaal onder begeleiding van de mensen van Evenementenzorg die deze taak met een grote glimlach uitvoerdenOngelofelijk hoe zij daar binnen mum van tijd de mooiste testlocatie van Nederland hebben kunnen opbouwen!  

Ten slotte was er afgelopen week ook nog tijd voor ontspanning. Tijdens een digitale lunch kregen we een kijkje in de keuken van de landelijke medewerkers. De meest creatieve gerechten met pompoen werden op tafel getoverd. Het was ook meteen het startschot van een fotowedstrijd “het perfecte plaatje”. De komende weken zullen we zien welke foto’s winnen en een plekje krijgen op het hoofdkantoor in Houten.  

Zomaar een greep uit de dagen die ik tot nu toe heb meegemaakt als bestuurssecretaris bij Witte Kruis. In tegenstelling tot wat velen zullen denken, bestaat mijn functie dus helemaal niet alleen uit het beoordelen van contracten met een wettenbundel onder de arm. Allesbehalve dat, en daar ben ik blij omHet was een bewuste keuze om uit de soms wat eenzijdige wereld van de advocatuur te stappen, maar van tevoren had ik nooit durven dromen dat een baan zó veelzijdig kan zijn! Juist die veelzijdigheid maakt dat ik zo trots ben dat ik onderdeel mag zijn van het rondreizend circus van Witte Kruis. Waar gelukkig ook genoeg ruimte is om soms wéeven die feestneus op te zetten 

Nooit meer de kans op jouw droombaan missen?

Stuur mij vacature alerts!