Symposium fit for care

Ook dit jaar organiseert Witte Kruis weer het fit for care symposium. Een gezellige en leerzame dag met als thema ‘Gemotiveerd en Betrokken’.

Datum: Woensdag 13 mei 
Tijd: 09.00 – 17.00 uur
Locatie: Green Village, Nieuwegein
Kosten: Voor alle collega’s van Witte Kruis is het symposium gratis te bezoeken.
Voor collega’s van de RAV-partners vragen we een bijdrage van 49,50 euro. *

 

Het volledige programma kun je hieronder bekijken. Inschrijven? Dat kan via deze link. En vol =  vol
Let op: Je moet op het inschrijfformulier een keuze maken tussen de diverse workshops. Bekijk het programma daarom goed.

Fit for care


Workshopronde 1 

Positieve psychologie – 2 uur 

In deze workshop gaan de deelnemers kennismaken met psychologisch kapitaal. Psychologisch kapitaal bestaat uit jouw positieve eigenschappen die je helpen met stress, uitdagingen en obstakels om te gaan. Met energieke en inzicht gevende oefeningen gaan de deelnemers met elkaar in gesprek. Daarmee leren ze over het effect van pessimisme en optimisme. Hoe vergroot je je eigen gevoel van optimisme, hoe verspreid je dat naar je collega’s en hoe helpt dat je om meer werkplezier te krijgen?

Doodlen –  1 uur

Een doodle wordt vertaald als ‘een tekening die ontstaat door gedachteloos lijnen op papier te zetten’. In deze workshop leer je meer over de betekenis achter jouw doodles en hoe je op een fijne manier je gedachten kunt verzetten door te doodlen. Doodlen creëert ruimte in je hoofd en het bevordert de werking van het geheugen.

Mentaal bewust in traumagevoelige beroepen  – 1 uur 

Aan ieders mentale veerkracht zit een grens. Het is belangrijk dat je deze grens herkent. Niet alleen bij jezelf, maar ook bij collega’s.
In deze workshop leer je hoe je jezelf en anderen kunt helpen in zo’n situatie, hoe vraag je hulp en waar vind je die?

 

Workshopronde 2
Digital Balance – 2 uur 

Ons intensieve smartphone-gebruik beïnvloedt ons stressniveau negatief en maakt ons rusteloos. Tijdens deze interactieve workshop, met een goede mix van informatie en oefeningen, worden de deelnemers gemotiveerd om te sleutelen aan hun digitale gewoontes.

Lazyfit: gezond eten en mindset – 1 uur

In deze workshop staat de mindset rondom eten centraal. Eten is leuk, eten is lekker en dat moet vooral zo blijven. In deze workshop krijg je makkelijk toepasbare tips voor een gezonder eetpatroon. Je krijgt inzichten in de marketingtrucs van ‘gezonde’ producten, smaaktoevoegers en bewust geniet momentjes.

Boost your luck – 1 uur

Verhoog je werkgeluk (en gezondheid) door de kennis en oefeningen die je krijgt in deze workshop. Hoe start je op een laagdrempelige manier met sporten, hoe houd je dit goed vol?


Plenaire lezing: Unbreakable Academy – Sander Aarts – 1 uur

Sander neemt je tijdens zijn verhaal mee in zijn kijk op groei en ontwikkeling. “Het moderne leven daagt ons uit. Overeind blijven vraagt fysieke en mentale kracht én oog voor de ander”, aldus Sander. “Vanuit onze Special Forces-achtergrond weten we als geen ander dat werkelijk nieuwe inzichten ontstaan door los te komen van je patronen. Buiten je comfortzone ligt je groei.”

 

* De betaling kan overgemaakt worden op rekeningnummer NL87INGB0007598792 – Witte Kruis Middelen o.v.v. Symposium fit for care. Na de betaling volgt een bevestiging van deelname. Hierna is het niet meer mogelijk deelname te annuleren en de gemaakte kosten terug te vorderen.